Ben je toe aan een nieuwe iPhone?


De iPhone is sinds de lancering in 2007 een zeer populair apparaat geworden. Voordat je een nieuwe iPhone koopt, moet je echter vertrouwd raken met de verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Dit omvat het kiezen van een maandelijks mobiel contract en waar je je iPhone gaat kopen – online, bij Apple of bij een andere verkoper. Hier is waarop je moet letten, wanneer je toe bent aan een nieuwe iPhone.

  1. Weet wat je koopt

Er zijn twee huidige versies van de iPhone: de iPhone 7 en 7 Plus. Hoewel ze vergelijkbaar zijn, is de 7 Plus groter en krachtiger, maar hij is ook duurder. De iPhone 7 (32 GB) heeft een 4,7-inch scherm en begint bij € 659. De iPhone 7 Plus (32 GB) heeft een 5,5-inch scherm en begint bij € 769. Ga naar Apple.com om iPhone-modellen te vergelijken en verschillende modellen naast elkaar te bekijken. Er zijn ook verschillende Apple accessoires om uit te kiezen

  1. Welk model past bij je?

Als je nog steeds niet zeker weet welk model je wilt, neem dan de tijd om na te denken over de functies die het belangrijkst voor je zijn en hoe deze in jouw budget passen. Zaken die je moet overwegen voordat je koopt, zijn een mobiel servicecontract en gegevensopslag.

  1. Specificatie

Ongeacht welke iPhone je kiest, ze hebben allemaal dezelfde versie van Apple ‘s iOS-besturingssysteem en ze zullen allemaal dezelfde software-updates krijgen voor de komende jaren. Dus maak je geen zorgen over software, je bent gedekt. Het batterijformaat is anders, maar de gemiddelde prestaties blijven hetzelfde, omdat elk model andere stroomvereisten heeft.

  1. Je doet een investering

Beschouw jouw aankoop als een investering. Jouw smartphone is meer dan een communicatieapparaat – het is ook jouw camera, computer, fotoalbum en platenspeler. Een goede smartphone kan jaren meegaan, maar een goedkope met slechte specificaties zal sneller verouderd zijn en je zult uiteindelijk meer uitgeven op de lange termijn. Dat prijskaartje van € 1.000 op de iPhone 8 plus ziet er minder eng uit als je bedenkt dat het je het vier tot vijf jaar zou houden.

  1. Verkoop of ruil je oude telefoon in

Als je je oude iPhone niet als back-up nodig hebt, verkoop het dan of ruil het in. Je zou kunnen eindigen met een paar honderd euro’s in contanten, cadeaubonnen of een tegoed dat je kunt toepassen op een nieuwe iPhone. Normaal krijg je meer geld voor het verkopen van een telefoon dan het in te ruilen.

  1. Wees alert

Pas op voor elke verkoop, promotie of wedstrijd weggevertje dat te mooi klinkt om waar te zijn. Omdat er veel vraag is naar iPhone, zullen er altijd oplichters en andere onbetrouwbare verkopers zijn – vooral online – die zullen proberen te profiteren van nietsvermoedende kopers. Koop bij twijfel jouw nieuwe telefoon bij een bekende verkoper.

  1. Vind de juiste opslagcapaciteit

Hoewel de aantrekkingskracht van een lage prijs sterk is, moet je rekening houden met de opslagruimte. De huidige topklasse iPhones bieden tot 256 GB-opslagruimte voor muziek, foto’s, apps en andere gegevens. Sommige modellen die beschikbaar zijn voor lage prijzen hebben slechts 16 GB aan ruimte. Dat is een groot verschil. Grootte is niet zo belangrijk als voorheen, maar waarschijnlijk moet je niet kleiner gaan dan 32 GB.