Barst in je scherm voorkomen


Een barst in het scherm van je mobiel of tablet kan klein beginnen, maar op den duur groeit de barst vaak door. Dit komt doordat het apparaat toch in gebruik blijft en meegenomen wordt. Schermen kunnen hier over het algemeen maar slecht tegen. Is het tijd geworden voor een ander scherm, dan bezoekt u Glas en Frame.

Let wel: Tijdens de huidige Covid19-epidemie is onze winkel voor onbepaalde duur gesloten.

Klanten kunnen vertrouwen op het gebruik van originele LCD’s bij Glas en Frame; dit in tegenstelling tot goedkope makelij Chinese schermen die sommige ‘mobiele herstelshops’ plegen te gebruiken, ten einde de kosten te drukken. U als klant bent hier absoluut niet bij gebaat, aangezien deze goedkope schermen minder stevig en minder functioneel zijn in gebruik en vaak tot klachten leiden. De klachten liggen voornamelijk bij een mindere touch functie en zelfs tot ‘dode zones’.

Voorkomen is beter dan genezen

Op tal van manieren kan het gebeuren: een barst in je scherm! Per ongeluk glipt je mobiel uit je handen, of hij floept uit je broekzak tijdens toilet bezoek. Gebruik je geen hoesje, dan kan je mobiel op een harde ondergrond uit elkaar vallen en/ of een barst oplopen. Daarnaast kun je zelf nog flinterdunne snijwondjes oplopen aan je vingers, doordat je telkens met je wijsvinger over het scherm gaat.

  • Optioneel zorg je dat je bij aanschaf van een nieuwe mobiel een extra screen-protectie laat aanbrengen op het scherm, wat in sommige gevallen een noemenswaardig verschil kan uitmaken.
  • Een stevig en robuust rubberhoesje vangt daarnaast extra schokken op bij valpartijen (koop er een met licht opstaande randen, zodat het scherm geen direct contact met de ondergrond maakt)

Kies het juiste hoesje

Dergelijke rubberhoesjes zijn vaak alleen geschikt voor apparatuur van de bekendere merken. Toch kun je soms ook bij zeer goedkope winkels terecht voor mobiele hoesjes; in dat geval wil Action nog wel eens partijen verkopen ineens – het is altijd handig om de Action folder volgende week te bekijken, voordat je elders iets koopt. Rubberenhoesjes zijn kenmerkend vanwege hun schokproof-effect; stuiterend vangen zij de klap op.

Wil je zeker weten dat je het juiste hoesje aanschaft, dan zoek je het exacte merk en type op in Google. Dit wordt echter wel lastiger indien je hebt gekozen voor een goedkoop alternatief merk, waar lang niet altijd geschikte hoesjes voor verkrijgbaar zijn. Houd dit in gedachte wanneer je op punt staat een dergelijk apparaat te kopen.

Kies altijd voor een merk adapter

Koopjes jagen is leuk vinden de meeste mensen. Wanneer het echter op adapters aankomt is het een slechte zaak om te kiezen voor een goedkoop, onbekend alternatief. Goedkope adapters vormen nl. een serieus brandgevaar, of kunnen zelfs voor elektrische schokken zorgen. Levensgevaarlijk dus!

Meerdere adapters zijn zelfs verboden inmiddels, vanwege de zeer bedenkelijke constructie. Staat u dus voor deze keuze, koop dan verstandig een vervangend exemplaar van het originele merk. Doet u dit niet, dan speelt u met uw eigen veiligheid en dat van uw mogelijke huisgenoten.