Groepenkast vervangen


Groepenkast vervangen. Moet uw groepenkast vervangen worden? Bent u benieuwd wat daarvan de te verwachte kosten zijn? Bij DES Elektro bent u voor een klus als deze aan het juiste adres! Wij verzorgen graag uw nieuwe groepenkast. Met meer dan 400 geïnstalleerde groepenkasten bij zowel consument als bedrijf zijn wij dan ook expert op dit gebied te noemen

Vaak heeft dit te maken met een ingrijpende verbouwing, hierbij wordt de gehele woning gemoderniseerd. elektrische installatie woning. Bij een verbouwing van dit kaliber is het zonde om de elektra niet mee te nemen in het geheel en is dus in veel gevallen een goede reden om de groepenkast te vervangen door een nieuwe exemplaar.

Naast een ingrijpende verbouwing komt het ook voor dat de huidige groepenkast dusdanig verouderd is dat deze om veiligheidsredenen vervangen moet worden. Wanneer dit niet gedaan zou worden ontstaan er onbedoeld gevaarlijke situaties. En daar staat niemand op te wachten. Hieronder hebben wij een overzicht voor u gemaakt van verschillende redenen waarom een groepenkast vervangen zou moeten / kunnen worden:Een van de meest veel voorkomende redenen waarom wij worden ingezet om een groepenkast te vervangen is dat de groepenkast sterk verouderd is reden om de groepenkast te vervangen is omdat de groepenkast sterk verouderd is.

Groepenkast vervangen? Vergelijk En Kies!

Waren ook de normen voor een groepenkast vroeger anders dan vandaag de dag. Dit kan betekenen dat uw groepenkast niet veilig genoeg meer is om aan de hedendaagse standaard te voldoen. Sinds 1975 is het bijvoorbeeld verplicht om een aardlekschakelaar in de groepenkast te hebben. Mede door deze aanpassing in de vereisten zijn woningbranden die worden veroorzaakt door kortsluiting enorm gedaald.

noodvoeding gezocht? PK Solutions in Willebroek voorziet Uninterruptible Power Supply (UPS) en ondersteunende diensten aan bedrijven en particulieren

Wat we in veel oude huizen tegenkomen zijn stoppenkasten. Dit omdat hier vroeger erg veel gebruik van gemaakt is door installateurs. Deze stoppenkasten bestaan in veel gevallen voornamelijk uit zekeringen. Deze zekeringen, worden ook vaak stoppen genoemd. In de basis geeft een stoppenkast u voldoende bescherming. Toch is het vervangen van uw stoppenkast voor een nieuwe groepenkast sterk aan te raden! Het vervangen van uw stoppenkast met een nieuwe groepenkast brengt een grote stap in de veiligheid van uw woning met zich mee.

De moderne groepenkast is vele malen veiliger dan een stoppenkast (groepenkast bestellen). Hierdoor is de kans op brand door kortsluiting sterk verminderd. De stoppenkast vervangen door een groepenkast verhoogt naast de veiligheid ook de bereikbaarheid en niet te vergeten het gebruiksgemak! Op het moment dat u meer elektrische apparaten aansluit op het lichtnet van uw woning moet u er rekening mee houden dat u extra groepen moet laten plaatsen.

Vind Jouw Installatiebedrijf In Franeker

Wanneer dit een vereiste is, is de kans groot dat de huidige groepenkast niet in zijn geheel vervangen hoeft te worden. In veel gevallen is het uitbreiden van een bestaande eerder geplaatste groepenkast voldoende. Toch zien we bij veel consumenten en bedrijven dat als de huidige groepenkast wat ouder begint te worden dat er wordt gekozen om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen.

Een ander moment om goed op te letten is met het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur hierbij is het vaak aannemelijk dat u extra groepen moet laten installeren in uw groepenkast. Deze nieuwe keukenapparatuur plaatst u vervolgens op de nieuwe groep vanwege het hoge vermogen van de apparatuur. Ook wanneer u zonnepanelen heeft laten plaatsen kan het zijn dat uw huidige groepenkast vervangen of eventueel uitgebreid zal moeten worden.

Zo zorgt u voor het best haalbare rendement uit uw panelen. Ook is dit belangrijk voor uw veiligheid, bij het onjuist aansluiten van zonnepanelen op uw groepenkast kan er kortsluiting ontstaan. groepenkast bestellen. Mede daarom dient u een omvormer aan te sluiten op een aparte groep in uw groepenkast. Hierbij is het in veel gevallen mogelijk om dit in de bestaande groepenkast in te bouwen, of om een kleine verdeler te plaatsen naast de huidige groep! Dat scheelt weer! Een andere reden om uw groepenkast vervangen of uit te breiden is ook nodig wanneer u een nieuw type van de inductiekookplaat of een keramische kookplaat heeft laten plaatsen.

Elektrotechniek Franeker, Uw Installatiebedrijf In De Regio

Of uw groepenkast vervangen moet worden bij het plaatsen van een dergelijk installatie hangt af van het aantal Watt dat de installatie vraagt. Boven de 7300 watt heeft u een 3-fase fornuisgroep nodige in een 3-fase groepenkast. Een kookplaat met zoveel vermogen valt onder de term krachtstroom. Om deze reden is een dergelijke aanpassing in uw groepenkast van groot belang (groepenkast laten vervangen).

Bij apparatuur met een vermogen van boven de 8000 watt wordt altijd gesproken van krachtstroom. De apparaten die hieronder vallen hebben namelijk een hogere spanning nodig dan de standaard 230 volt. Enkele voorbeelden van apparaten die krachtstroom gebruiken zijn bijvoorbeeld een waterpompen, jacuzzi en een sauna. Omdat bij de initiële inrichting van de groepenkast geen rekening gehouden wordt met het gebruik van krachtstroom is deze groepenkast waarschijnlijk voorzien van een 1-fase aansluiting.

Wanneer u uw groepenkast wil laten vervangen kost dit natuurlijk geld. laadpalen kopen. De kosten hiervoor zijn onder andere opgebouwd door de kosten voor de nieuwe groepenkast zelf en de kosten voor een vakkundige monteur of installateur die de groepenkast komt vervangen. Hierdoor kunnen de prijzen voor de complete klus nogal uiteen lopen.